Voor scholen

Lezing en vormingen over Hoogsensitiviteit en school.

1. Lezing Hoogsensitiviteit en school!

In deze lezing geef ik de belangrijkste wetenschappelijke feiten mee over hoogsensitiviteit met betrekking tot ‘school’. Er is ondertussen al heel veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en toch blijft het een kenmerk dat onder de radar, omdat het geen gedrags- of ontwikkelingsstoornis is.
Er bestaat dan ook vaak verwarring met ADHD, ADD, ASS, Dyslexie,… allemaal termen waar leerkrachten in hun opleiding wel over geïnformeerd worden. Het is dus niet zo gek dat er belletjes gaan rinkelen als kinderen op de schoolbanken door hun hoogsensitiviteit soortgelijke symptomen vertonen.

Verder neem ik je mee in de prikkelverwerking van een hoogsensitief brein, waardoor de manier van denken & ervaren van een hoogsensitief kind in beeld wordt gebracht. Ook het verschil tussen introverte en extraverte hoogsensitieve kinderen komt aan bod. Want hun brein werkt op dezelfde manier, maar hun hoogsensitiviteit komt heel anders tot uiting.

Al deze informatie wordt gekoppeld aan het beeld dat een hoogsensitief kind vaak vertoond op school.

En aangezien één op vijf personen hoogsensitief is, kan je al eens uitrekenen hoeveel hoogsensitieve kinderen er dus bij jou op school zitten. En aangezien de appel niet ver van de boom valt, ook heel wat ouders dus.

Het is de ideale lezing voor leerkrachten en ouders samen. Een deskundige lezing in mensentaal. Waardoor het duidelijker wordt wat hoogsensitiviteit juist is en die je meer vertelt over hoe een hoogsensitief kind school ‘ervaart’.

Duur: 90 minuten zonder pauze.

Prijs: 360 euro + 21% BTW + vervoersonkosten (0,37euro/km)

Kan ook online gegeven worden met een maximum van 500 personen.

Benodigdheden:

Beamer + scherm of witte muur voor de projectie.

Bij groepen groter dan 20 personen: micro en geluidsinstallatie.

2. Vorming ‘Hoogsensitiviteit’ en school voor leerkrachten.

Kinderen die hoogsensitief zijn, ervaren school vaak als ‘overleven’, ook al tonen ze dat niet makkelijk op school. Deze vorming vertelt jouw leerkrachten alles wat ze best weten over hoogsensitiviteit.

Om zo sneller de signalen van overprikkeling te zien en ook hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan.

Om de verschillen te (her)kennen tussen hoogsensitiviteit en gedrags- ontwikkelings- en leerstoornissen zoals ADD, ADHD, ASS, Dyslexie, Dyscalculie…

Om de typische struggles die hoogsensitieve kinderen ervaren te leren kennen.

Om hoogsensitieve kinderen beter te kunnen ondersteunen in de klas.

Duur: twee lesuren.

Prijs: 380 euro + 21% BTW + vervoersonkosten (0,37euro/km)

De vorming kan uitgebreid worden tot een volledig dagdeel. In dit vervolg gaan we dan op maat en interactief aan de slag hoe je in jouw school rekening kan houden met hoogsensitiviteit op een voor jullie haalbare manier. We overlopen ook enkele concrete hulpmiddelen voor in de klas en voor tijdens de speeltijden. Ook jullie vragen over hoogsensitiviteit krijgen kunnen aan bod komen tijdens dit moment.

Duur: in totaal een volledig dagdeel (voor- of namiddag).

Prijs: 570 euro + 21% BTW + vervoersonkosten (0,37euro/km)

Benodigdheden:

Beamer + scherm of witte muur voor de projectie.

Bij groepen groter dan 20 personen: micro en geluidsinstallatie.

error: Beveiligde inhoud