Online Trajecten

Hoogsensitiviteit en school

Het allerleukste is dat “Hoogsensitiviteit en school” met je kind meegroeit. Begin gerust al met het voorbereiden van je kind op die eerste schooldag en bekijk nadien de tips en tricks die je nodig hebt voor zijn hele lagereschoolcarrière.

Deze module maakt meteen een groot verschil voor jullie nu, maar ook als voorbereiding op de jaren die nog gaan volgen. Want de module is levenslang van jullie.

Jij wilt je kind met een gerust hart naar school sturen, maar de zorgen laten je niet los?
Je beseft dat de hoogsensitiviteit op school voor extra uitdagingen zorgt, maar je weet niet goed hoe je als ouder je kind hierbij kan helpen?

Dan heb ik het perfecte online traject voor jou. Ik stel je graag voor aan…

Hoogsensitief en School

Alles wat je als ouder best weet om je hoogsensitieve kind te ondersteunen voor, na en op school.

Herken je dit?

Je herkent hoogsensitiviteit in je kind, maar weet niet hoe je als ouder je kind best kan ondersteunen tijdens het nieuwe schooljaar.

Je maakt je zorgen dat de hoogsensitiviteit van je kind voor een lastig schooljaar zal zorgen.

Je weet dat thema’s zoals afscheid nemen aan de schoolpoort en overprikkeling op school problemen kunnen geven.

Je merkt dat je hoogsensitieve kind het moeilijk heeft voor, tijdens of na school.

Je wilt je kind, jezelf voorbereiden op de hoogsensitieve uitdagingen tijdens een schooljaar.

Wil je…

je kind met een gerust hart naar school sturen?

de hoogsensitieve uitdagingen van je kind beter begrijpen en ondersteunen?

weten wat je best kan communiceren over hoogsensitiviteit aan de leerkracht?

je kind en jezelf ook thuis in jullie kracht zetten?

dat je kind minder last moet ervaren van zijn hoogsensitiviteit op school?

nu meteen aan de slag gaan met concrete tips en tricks?

Dan is ‘Hoogsensitiviteit en School’ helemaal jouw ding!

Praktisch

14 uur video- en audiotrainingen

2 E-books

Levenslange toegang met gratis updates

Jouw resultaat:

Deze training heeft als doel om jou als ouder gerust te stellen, te inspireren en jou en je kind in jullie kracht te zetten. Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt om alle typische hoogsensitieve struggles op school aan te pakken. Zet je kind met een gerust hart af aan de schoolpoort en weet hoe je je kind thuis kan ondersteunen na een prikkelvolle schooldag.

Voor maar 290 € kunnen jij en je kind op beide oren slapen voor de school start.

Benieuwd naar wat anderen zeggen?

Dit zijn de reviews van enkele ouders die ik al mocht begeleiden:

Bieke jij zorgde ervoor dat naar school gaan niet langer een strijd was. We begrepen veel beter waarom onze dochter thuis na school ontplofte en konden dit met al jouw tips beter opvangen. Nu zijn er amper nog woede- of huilbuien, want we weten nu hoe we haar tijdens de schoolweken kunnen ondersteunen. Er is terug rust in huis en dat is goud waard. Voor ons allemaal.

Christine

Mama van Marthe (8 jaar)

Het is de eerste keer in tijden dat mijn zoon terug graag naar school gaat. We weten hoe we kunnen communiceren met de leerkracht over zijn hoogsensitiviteit en kunnen ook thuis concreet aan de slag met alle tips die we van jou kregen over huiswerk, beelddenken en overprikkeling. Ik ben zo blij en opgelucht dat naar school gaan niet meer als ‘overleven’ aanvoelt voor ons kind.

Mark

Papa van Toon (12 jaar)

Ik was zo bang dat onze dochter niet naar school durfde gaan, maar door de juiste voorbereiding verliep het verrassend vlot. Ze was er helemaal klaar voor en wij ook. Bedankt Bieke! Het is zo fijn om te zien dat hoogsensitiviteit niet altijd een probleem hoeft te zijn, tenminste als je het weet aan te pakken. En dat weet jij als geen ander. Bedankt om al je tips en kennis met ons te delen!

Elisa

Mama van Noor (2,5 jaar)

Wat kan je verwachten?

Hieronder vind je de inhoud van het traject.

De voorbereiding op het nieuwe schooljaar, de nieuwe leerkracht, de nieuwe omgeving/klas.

Communicatie met de school/Juf/Meester over hoogsensitiviteit. Wat zeg je en wat kan je vragen als ouder aan een leerkracht?

Tips voor VOOR/NA en OP school

Tips over het opvangen van intense emoties

Tips over hoe je je kind kan helpen ontprikkelen

Een rubriek die levenslang zal worden aangevuld met typische struggles op school: ‘Wat als mijn hoogsensitieve kind…'

 • Nog niet zindelijk is
 • Niet wilt praten over school
 • Niet in groep wilt praten
 • Faalangst heeft
 • Niet wilt zwemmen op school
 • Zich niet kan concentreren in de klas
 • Een beelddenker is
 • Een strenge leerkracht heeft
 • Ook nog hobby’s wilt doen
 • Te veel vragen stelt in de klas

Interviews met:

 • expert Sandra Kleipas over hoogsensitiviteit en beelddenken
 • orthomoleculair deskundige Christel Vermeylen over hoogsensitiviteit en voeding/hormonen
 • Interview met Nele Flamang over hoe verbindend spel ons en onze hoogsensitieve kinderen kan helpen.

Wie ben ik?

Ik ben Bieke Geenen. Therapeut, auteur van Hoogsensitief Ouderschap, mama van een extreem hoogsensitieve zoon (omdat de appel niet ver van de boom valt) en een dochter met een sterke wil.

De laatste 8 jaar specialiseerde ik me in hoogsensitiviteit om zo mezelf, ons gezin en ook alle cliënten in mijn praktijk te helpen omgaan met hoogsensitiviteit.

Zo begeleidde ik al meer dan 200 ouders, kinderen en volwassenen die te veel last ondervonden van hun hoogsensitiviteit. Want hoogsensitiviteit op zich is geen probleem, maar het is een heel vermoeiend en lastig kenmerk als je het niet begrijpt of weet aan te pakken.

Ik help mensen in mensentaal met concrete tips en handvatten om rust, zelfsturing en evenwicht te vinden in alle uitdagingen die hoogsensitiviteit met zich meebrengt.

Bieke Geenen

Veel gestelde vragen

Is dit traject ook voor leerkrachten?

Het is een traject dat heel specifiek ontwikkeld is voor ouders van hoogsensitieve kinderen. Er zijn heel wat inzichten en tips die je kan vertalen en inzetten in de klas als leerkracht. Toch ligt de focus op de ouders die hun hoogsensitieve kind beter willen leren begrijpen, ondersteunen voor en na school + alle typische uitdagingen die hoogsensitieve kinderen op school ervaren.

Voor welke leeftijd kinderen is dit traject?

Dit traject is voor ouders van schoolgaande hoogsensitieve kinderen. De inzichten en tips zijn te vertalen en toepasbaar voor alle leeftijden vanaf 2,5 jaar tot en met 14 jaar. Dit traject kan met jou en je kind meegroeien. Je kan telkens opnieuw (delen van) het traject herbekijken om te zien wat jullie kunnen doen, aangepast aan de leeftijd en noden van je kind.

Mag ik dit traject samen met andere ouders aankopen?

Nee, dit is opgenomen in de voorwaarden. Elke aankoop wordt gekoppeld aan één mailadres dat dan toegang krijgt tot het online leerplatform dat gebouwd werd op onze eigen website. Inloggen onder dezelfde naam vanop te veel verschillende locaties wordt gemeld en bekeken. Het doorgeven van het intellectuele eigendom van Bieke Geenen is strafbaar. Ook de inhoud van dit traject mag niet gekopieerd worden of doorgegeven zonder schriftelijke toestemming van Bieke Geenen. Het traject is ook aan te kopen in 10 betaalschijven, om de aankoop voor iedereen mogelijk te maken.

Heb jij nog een vraag? Drop ze hier

Zo, dan zie of hoor je mij meteen na de aankoop van dit traject in alle video’s waarin ik al mijn tips en inzichten in mensentaal met jou als ouder zal delen. Al mijn tips? Ja, niets houd ik achter, want het blijft mijn missie om zoveel mogelijk hoogsensitieve kinderen en hun ouders te helpen. En naar mijn gevoel kan dat enkel als ik ook echt al mijn kennis met jullie deel.

Jullie selecteren dan zelf wat je nodig hebt en wat je aanspreekt. You do you! Ik lever aan en jullie halen ‘eruit’ wat aansluit bij jullie vragen, uitdagingen en behoeften. En ‘school’ is een pittig thema. Niet alleen voor onze kinderen, ook voor ons. En ik ben ervan overtuigd dat wij als ouder een groot verschil kunnen maken tijdens het schooljaar voor ons kind, zelfs al zitten we niet naast hen op de schoolbank overdag.

Niets is fijner voor onze hoogsensitieve kinderen dan na een overprikkelende schooldag thuis begrepen en ondersteund te worden.

Heel veel liefs en tot gauw

error: Beveiligde inhoud