Hoogsensitieve training

“Mild én zelfzeker grenzen trekken”

Het is extreem moeilijk voor hoogsensitieve personen die van nature gefocust zijn op de anderen om te luisteren én handelen naar hun eigen behoeften. Toch is het net datgene dat hen in de problemen brengt. Want omdat je graag voor anderen zorgt, loop je jezelf vaak voorbij. Tot het ‘op’ is, tot je leeg bent, tot je ontploft, tot je niet meer kan.

Maar dit kan ook anders. Alleen vraagt dit training. Want het is tegen je natuur om ook of eerst aan jezelf te denken. Om rekening te leren houden met wat jij nodig hebt EN dit ook uit te spreken naar anderen.

Naast het kennen van je hoogsensitiviteit en de negen triggers is grenzen trekken uit zelfzorg de derde pilaar om recht te blijven als hoogsensitief persoon.

Het goede nieuws is, dat je dit kan leren. Grenzen trekken is een vaardigheid. Je hebt enkel de juiste inzichten en tools nodig. En die geef ik je met veel liefde, op maat van wat goed voelt en haalbaar is voor iemand die hoogsensitief is.
Want je hoeft niet luid te zijn om gehoord te worden. Je hoeft niet hard te zijn om duidelijk te zijn. Het kan ook op een HSP proof manier.

Grenzen trekken, dat weet je wel wat ik daarmee bedoel. Maar zo simpel is het niet voor iemand die hoogsensitief is. Daarom ‘mild en zelfzeker’ grenzen trekken. Mild in de manier waarop je het doet: met respect voor de ander, maar ook omdat je door grenzen te trekken milder voor jezelf leert zijn. Zelfzeker, omdat je het waard bent om een grens aan te geven en die ook enkel zal overkomen als je beseft dat ook jij behoeften en noden hebt (én) die mogen meetellen.

Ik ontwikkelde na jarenlang assertiviteitstrainingen te geven in bedrijven een manier waarop het OOK voor hoogsensitieve personen dus wèl mogelijk is om je behoeften zonder schaamte, aarzeling of schuldgevoel duidelijk te maken.

Dus dit ligt ook voor jou binnen handbereik dankzij deze unieke hoogsensitief proof training in een kleine groep van maximum 10 hoogsensitieve personen in een uiterst aangename en gezellige setting.

Unieke voordelen

I

Kleine groep gelijkgestemden

I

Voldoende ruimte voor jouw vragen aan bod te laten komen.

I

Begeleiding door een (hoogsensitieve) ervaren therapeut/assertiviteitscoach

Inhoud dagtraining Mild en zelfzeker grenzen trekken

I

Inzicht krijgen in bestaande manier van grenzen trekken

I

Hoogsensitiviteit en assertiviteit…waarom is dit zo moeilijk?

I

Specifieke valkuilen voor hoogsensitieve personen

I

Overtuigend je mening geven

I

Grenzen stellen, ‘nee’ zeggen, op een haalbare manier en zonder schuldgevoel

I

Ja leren zeggen tegen jezelf en evenwaardige relaties

I

Omgaan met complimenten

I

Iemand opnieuw aanspreken na een lastige situatie

I

Het effect van non-verbale communicatie.

I

Persoonlijke actieplan opstellen

Voor wie?

Dit is niet voor professionals, enkel voor persoonlijk gebruik.

Dit is voor iedereen die wil groeien in dit stukje van zijn/haar hoogsensitiviteit. Op een concrete en veilige manier. Begeleid door een hoogsensitief expert en therapeut met meer dan 18 jaar ervaring. Je hebt zelf geen kennis over hoogsensitiviteit nodig om deel te kunnen nemen.

Wat?

I

Dagtraining van 10u tot en met 17u

I

Maximum 10 deelnemers.

I

Deelnameprijs 195 euro excl. btw

Een week voorafgaand aan de training vul je een persoonlijk formulier in. Hierin deel je waar je heel specifiek aan wil werken deze dag. Zo overval ik je die dag niet met deze vraag en ben ik voorbereid op waarin jij wil groeien.
Je krijgt ook één video van mij die je op voorhand bekijkt, zodat je helemaal klaar bent om erin te vliegen samen met mij. Zo winnen we wat tijd.

Waar? Bij Bieke thuis in Geel (adres krijg je na inschrijving).

Mis h’m niet, want het is voorlopig de laatste keer dat ik deze training geef.

error: Beveiligde inhoud