Event 11 Augustus 2022

Hoogsensitief groeien

De ideale namiddag voor hoogsensitieve volwassenen waar hoogsensitiviteit, groei, verbinding, (h)erkenning, genieten en zelfzorg centraal staan.

Het zat eraan te komen: een moment en een plaats om elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te worden. En dat HSP proof, dus op maat van hoogsensitieve personen! Zowel het aanbod als het verloop van deze namiddag zijn helemaal gescreend om er zoveel mogelijk van te kunnen genieten en groeien tegelijk.

Hoe dan HSP proof? Wel…

I

er zullen max 150 hoogsensitieve personen mogen deelnemen (ook al is de locatie voorzien om makkelijk 800 personen te verwelkomen).

I

we hielden rekening met tijdsdruk en keuzestress, dus het aanbod kon veel uitgebreider, maar we kozen voor het thema zelfzorg en bouwden daar een ijzersterk aanbod rond.

I

om niet overprikkeld te geraken hebben we gelet op akoestiek, licht, ruimte, airco, een ruim en mooi terras, drinken en lekker eten (ook tussendoor).

I

dit is een namiddag tussen andere hoogsensitieve personen, zonder professionele doeleinden, gewoon een heerlijke namiddag zelfzorg. Waarin jij en jouw hoogsensitiviteit centraal staan.

I

Introvert, extravert, HSS… het kan allemaal! De basis is voor iedere aanwezige gelijk: jullie zijn allemaal hoogsensitief. En dus zal het een heerlijke namiddag worden, welk type hoogsensitieve persoon je ook bent.

Programma 11 augustus:

I

13u – Ontvangst met een drankje

I

13u30 – Welkom door Bieke Geenen

I

14u – Lezing 1 door Séverine Van De Voorde: HSP en Werk

I

15u10 – Workshop “Groeien in bewustzijn” door Betsy Van Brabant OF Workshop “Hartcoherentie” door Katrien

I

16u –  pauze met hapjes en een drankje

I

16u30 – Lezing 2 door Bieke Geenen: HS en zelfzorg

I

18u – Verbinden, eten en drinken

I

19u – Opgeladen én met een goodiebag terug naar huis

Inhoud programma 11 augustus:

14u – HSP en Werk door Séverine Van De Voorde

Séverine Van De Voorde is klinisch psycholoog en schreef het geweldige boek van “Van stress naar veerkracht”. Ze werkt in haar eigen praktijk vaak met hoogsensitieve personen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze lezing een absolute aanvulling is op alles wat ik met jullie online in de trajecten deel. Haar kennis over hoogsensitiviteit in combinatie met werk gaan voor heel wat inzichten zorgen. Recent onderzoek wees uit dat hoogsensitieve personen wel degelijk meer kans maken op een burnout. Dat vermoeden bestond al langer, maar werd in Nederlands onderzoek bevestigd. Je hebt 57% kans op een burnout als je hoogsensitief bent tgo 15% als je niet hoogsensitief bent.

Dus ja zelfs in de vakantie is het belangrijk om ons eens stil te staan bij dit thema. Deze geweldige Gentse neemt je mee in haar missie om jou als hoogsensitieve persoon te inspireren en jezelf weer wat beter te leren kennen.

15u10 – Workshop “Hartcoherentie” OF “Groeien in bewustzijn”

Na de lezing van Séverine, kan je kiezen tussen twee workshops. In mijn trajecten en als therapeut zorg ik altijd voor het mentale deel in jullie hoogsensitieve groei. Maar er is soms meer nodig om in evenwicht te blijven. En dat komt aan bod in het middenstuk van deze namiddag.

Kiezen? Bieke wat doe je ons aan?! Ja ik besef dat je als hoogsensitief persoon snel twijfelt of keuzestress ervaart. Toch heb ik dit heel bewust gedaan. Want je gaat je intuïtief meer aangetrokken voelen tot één van de twee workshops. En ik wil zelfs dat je bewust kiest. Hier hoort een stukje persoonlijke voorkeur bij want dit is verre van iets ‘algemeen’.

Ik wil jullie vooral laten kennis maken met twee personen die me de voorbije jaren zelf enorm hebben geholpen in ‘stukken’ waarin ik zelf totaal geen expertise had. Ze zijn heel belangrijk geweest in mijn persoonlijke groei als hoogsensitieve persoon.
Katrien heeft me geholpen met mijn chronische hyperventilatie en leerde me alles over hartcoherentie. Waardoor ik nu veel beter fysiek in evenwicht blijf en bewuster om heb leren gaan met mijn stressgevoeligheid. En Betsy begeleidde mij in het bewust worden van mijn intuïtieve hoogsensitieve stuk. Want hoe bescherm je jezelf beter tegen al die emoties en energieën die je zo snel van anderen overneemt?

Katrien De Smet - Pilates Moves

Katrien De Smet van “Pilates Moves” zal je in 50 minuten kennis laten maken met hartcoherentie. Wat het is, wat het kan betekenen, hoe je door juist te ademen beter in evenwicht blijft. Allemaal heel concreet en wetenschappelijk onderbouwd. Ideaal voor jou als je houdt van inzichten en tips die je meteen in het dagdagelijks leven kan inzetten. Ik gebruik haar tips nog elke dag!

Betsy Van Brabant - Pure energy at work

Betsy Van Brabant van “Pure energy at work” zal in 50 minuten de aanwezigen die houden van meditatie en spiritualiteit een stukje doen groeien naar een hoger bewustzijn. Voor wie dit NIET ‘vaag’ klinkt zal deze workshop echt smullen zijn. Neem het van mij aan, zonder Betsy haar begeleiding en hulp had ik nooit zo krachtig in het leven kunnen staan vandaag. Ook al klinkt het zweverig, ik ken niemand zo down to earth als haar en ze zal enkele heel waardevolle tips met je delen!

16u30 – HS en zelfzorg door Bieke Geenen

Na een pauze met heerlijke hapjes mag ik de laatste lezing voor jou verzorgen. Het thema is zelfzorg, op een hsp proof manier. Dus het type zelfzorg waar je geen schuldgevoel aan hoeft over te houden. En ik ga het op z’n Biekes aanpakken. Dus heel concreet, motiverend, in mensentaal, vol inzichten en tips waarmee je thuis verder mee aan de slag kan gaan.

Om 18u sluiten we samen af met een drankje en een buffet vol lekkers.

Zodat jullie kunnen eten en verbinden met elkaar tot 19u.

Iedereen krijgt na afloop nog een goodiebag, bovenop alle kennis, tips en het warme gevoel mee naar huis!

  • Waar?
    Domein De Vesten Kanaalweg 6/1, 2430 Eindhout, Belgium (ruime parking)
  • Wanneer?
    11 augustus 13u tot 19u
  • Prijs?
    150 euro voor het ganse aanbod + eten & drinken.
  • Let op: max 150 deelnemers

Ik hoop dat jij er ook bij zal zijn! Zodat ik jou mag ontmoeten en inspireren samen met mijn collega’s. Het is als een droom die uitkomt en het zou geweldig zijn als jij daar deel van zou uitmaken!

Tot 11 augustus!

PS: Het zou superleuk zijn als je op jouw socials deelt dat je een ticketje hebt gekocht! Daar maak je me echt heel vrolijk mee. Want ik vind het nu vooral nog razend spannend allemaal… Dus jullie enthousiasme gaat me motiveren in plaats van dat ik ga panikeren. Hey je bent hoogsensitief of je bent het niet hè 😉

Nog even om praktische vragen voor te zijn:

I

Er zijn maar 150 plekjes in totaal. Op = Op

I

Als je door vakantie er niet kan bij zijn en je dit echt jammer vindt, duim dan mee dat het een succes mag zijn, dan organiseren we een tweede editie, met een nieuw hoogsensitief thema.

I

Tickets zijn niet te annuleren. Mocht je er om medische redenen niet bij kunnen zijn, zal je een tegoedbon krijgen die je kan gebruiken voor een online product naar keuze.

I

Iedereen is welkom. Er is geen covid safe ticket nodig.

I

Er is een ruime parking mocht je met de wagen komen. De locatie is vlak bij de afrit van de autosnelweg, dus je hoeft niet in een drukke stad rond te rijden!

I

Je kan er ook met het openbaar vervoer geraken. Je neemt de trein tot in Geel en daar is er elk uur een bus (19 Geel/Tessenderlo – Diest) die op een 200 meter van het domein stopt.

I

Mocht het event door onvoorziene redenen worden afgelast, krijg je je geld terug.

error: Beveiligde inhoud