Hoogsensitief Groeien op pauze

Wat verdwijnt er…

Bieke Geenen

Met tranen neem ik afscheid van de grote trajecten.
Enkel als jij het aankocht kan je dankzij deze trajecten all the way en levenslang groeien.

Omdat ze niet goed zijn? Nee, ze zijn het beste wat ooit maakte. Echt àl mijn kennis en àl mijn tips om te leren omgaan met jouw hoogsensitiviteit of dat van je kind zit erin. Ze hebben beiden hét verschil gemaakt voor alle deelnemers die het volgden. Maar ik heb geen energie meer voor het ‘verkoopgedeelte’. Launchen, verkopen, marketing,… ik weet ondertussen hoe het moet, maar het maakt me niet gelukkig. Ik mag me met trots een ondernemer noemen (het enige waar de lockdowns dan toch goed voor waren), maar ik ben in hart en nieren bovenal een therapeut. Laat me mensen helpen en ik word gelukkig. Liever 10 zware therapiesessies na elkaar geven, dan een dag achter mijn computer moeten zitten om reviews te verzamelen, mails en posts te schrijven om jou te overtuigen hoe waardevol mijn traject voor jou zou zijn.

De trajecten waren dé oplossing voor iedereen die ver weg woonde of meteen wilde starten met groeien. Ahja geen wachttijden, gewoon meteen toegang tot alle inzichten en tips. Twee trajecten die voor instant geruststelling zorgden en je echt vooruit hielpen. Zoals jullie me kennen: no nonsens, wetenschappelijk onderbouwd en praktische, haalbare en vooral ook concrete tips. Per thema.

Gemaakt met jou aan mijn praktijktafel in mijn achterhoofd. Maar dankzij het online concept, moesten er geen afspraken of babysits geregeld worden. Kon je het zo vaak zien en beluisteren als je zelf wenste, op jouw tempo, eender waar ter wereld, op jouw eigen gekozen moment.

De trajecten zelf zijn een bundeling van ‘het beste van mezelf’ voor jou. Net als mijn boek “Hoogsensitief ouderschap” ontwikkelde ik de trajecten alsof het voor mezelf was toen ik zocht naar de juiste inzichten en handvatten. Oh wat had ik deze trajecten zelf graag gevolgd. Dat had me jaren ploeteren kunnen besparen. Want waar begin je te zoeken? En wat is de juiste informatie? En nog belangrijker: waar zijn de tips!? Want wàt hoogsensitief is kan je ondertussen wel in boeken vinden (alsof je daar tijd voor hebt om die allemaal te lezen 😉), maar HOE je ermee kan leren omgaan of HOE je je kind kan ondersteunen, dat geven ze meestal niet mee in die boeken.

Ja en die ‘standaard’ tips zoals: rust wat meer en ga mediteren, daar kom je er echt niet mee als hoogsensitief persoon.

De missie van de grote trajecten was dus heel snel duidelijk: zoveel mogelijk hoogsensitieve volwassenen, ouders en kinderen helpen groeien door hen ALLE juiste inzichten en ALLE concrete tips te geven die ze daarvoor nodig hebben. Geen standaard tips dus, maar helemaal op maat van typische hoogsensitieve uitdagingen, en hoe het WEL lukt of werkt. In plaats van onzin en teleurstellingen.

Ik herinner me dat de eerste opzet was om een traject te maken van 8 uur in totaal. Tot ik het begon uit te werken en ik me realiseerde dat ik zoveel meer wist en kon delen dan ik dacht. Met 8 uur ging ik er niet geraken. Het werden meer dan 25 uur video/audiomateriaal… PER traject! Wat er ook nog eens voor zorgde dat de investering die deelnemers maakten, de beste werd die ze konden maken. Want reken maar eens uit hoeveel je voor een therapiesessie betaalt en dat X 25…

Ik krijg de mooiste feedback van de deelnemers. Maar wat telkens terugkwam en me het meest gelukkig maakte was deze: “Dit traject werkt ècht en het is nog zoveel meer waard dan ik had durven verwachten!”.

Ja daar doe je het voor. Dus ja dat zorgt ook voor tranen nu ik afscheid neem van het mooiste wat ik kon maken voor jullie. Ik stuur het een laatste keer de wereld in. Op weg naar jullie huizen, harten, hoofden, geliefden, kinderen,… om te groeien op de mooiste en meest volledige manier je kan groeien als hoogsensitief persoon.

Hoe oud je ook bent, dit traject gaat het verschil maken vanaf het moment dat je eraan begint. Want hoogsensititiet hoeft geen last te zijn àls je weet hoe je er rekening mee kan houden. Er zijn geen beperkingen, zolang je de randvoorwaarden kent en implementeert. Alles is mogelijk, zolang je zelf aan het stuur kan zitten en je zelf kan remmen en gas geven.

Dit traject is het mooiste wat ik kon maken voor jou. Geniet ervan! En als je al vaak dacht: “Die tips van Bieke zijn wel goed!”, dan kan ik je niet beloven dat je niet van je stoel gaat donderderen wanneer je de tips van het traject leert kennen 😉

Enjoy it! Stop met ploeteren en groei schoon mens! Je en/of je kind zijn het waard!

Bieke

PS: als je dacht dat ik altijd al zo goed was in dat hoogsensitief zijn, denk dan maar iets anders. Mijn leven werd pas rustiger en leuker wanneer ik de juiste inzichten ontdekte en daarnaast ook ploeterend mijn eigen handleiding ontwikkelde. Die ik nu dagelijks toepas. Zodat vallen struikelen werd en ik nu zelfs op pauze kan/durf drukken voor het te laat is! En terwijl ik op pauze sta ook gewoon heel goed ga kunnen zorgen voor mezelf. Zalig om op deze manier op pauze te kunnen gaan/staan.

foto Liesje Brockley
error: Beveiligde inhoud