Over de auteur

Wie ben ik?

Omdat ik zelf altijd zo nieuwsgierig ben naar mensen die ik beter wil leren kennen, deel ik graag met jullie wie ik ben, wat ik doe en wat ik misschien voor je kan betekenen.

Ik ben ondertussen al 15 jaar aan het werk als dramatherapeute. In die 15 jaar ben ik me blijven bijscholen en startte ik samen met mijn beste vriendin onze eigen groepspraktijk ‘Dynamiek’. We bouwden in onze tuin een eigen praktijkruimte om in alle rust mensen te kunnen begeleiden.

Het creëren van een veilige plaats waar mensen hun verhalen met me willen delen blijft de job van mijn leven. Mensen coachen of therapie aanbieden is een passie die me niet loslaat. Integendeel, het blijft elke dag een boeiende uitdaging om in verbinding te gaan met verschillende mensen en hun op maat te helpen binnen elk uniek verhaal. Toch zijn er doorheen de jaren thema’s gegroeid waarin ik me heb gespecialiseerd.

Bieke Geenen

Zo begeleid ik kinderen, volwassenen en ouders die hoogsensitief zijn of handvatten nodig hebben binnen de opvoeding van hun hoogsensitieve kind.

Verder help ik kinderen en volwassenen die assertiever in het leven willen staan, die een manier zoeken om op te komen voor zichzelf op een manier die bij hen past. Grenzen trekken en dit op een goede manier communiceren is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Kinderen en volwassenen helpen die emotioneel en mentaal vastlopen, waardoor ze ook een minder goed zelfbeeld hebben is het derde domein waar ik me op richt binnen de praktijk.

Daarnaast werk ik ook vaak buiten de praktijk. Enerzijds als communicatie- en assertiviteitstrainer voor bedrijven en organisaties. Anderzijds geef ik workshops en lezingen rond pesten, hoogsensitiviteit en mijn eerste boek: Opa en Oma zonder stress.

Als zelfstandige heb ik het mooie voordeel mijn eigen agenda te kunnen beheren en dat is heel welkom bij de voornaamste taak in mijn leven, dat is mama zijn van mijn twee kinderen Tuur en Fran. Het is niet altijd simpel om opvoeden, genieten van je kinderen, je huishouden en je job te combineren. Toch lukt het mijn man en mezelf meestal om een ‘soort van evenwicht’ telkens opnieuw uit te vinden om er te kunnen ‘zijn’ voor hen. Enkel het genieten van elkaar als partners, schiet er sinds de kinderen soms al wel eens over. Dat is jammer genoeg nog te vaak een ‘tussen de soep en de patatten’ verhaal. Work in progress dus, net als die opvoeding trouwens ;-).

Mijn link met hoogsensitiviteit is dat ik zelf, samen met mijn zoon de (gelukkige) eigenaar ben van dit bijzondere kenmerk. Ik heb de laatste jaren ervaren hoe lastig en vermoeiend deze eigenschap kan zijn, zowel voor mezelf, mijn zoon, mezelf als mama en ook voor de rest van ons gezin. Met mijn achtergrond en de nood aan meer duidelijkheid en handvatten ben ik op zoek gegaan hoe hoogsensitiviteit ons uit balans kon halen en wat ik kon doen om ons beter in evenwicht te houden. Er bestaan veel goede boeken, lezingen, deskundigen die me al nuttige informatie konden geven die ik als puzzelstukjes verzamelde om te kijken hoe het voor ons paste.

Toch vond ik het moeilijk om in mijn rol als mama mijn evenwicht te bewaken en bewaren. Doordat ik me als hoogsensitieve persoon zo sterk focus op het welbevinden van mijn omgeving (en zeker mijn gezin), cijferde ik mezelf nog meer weg dan ooit tevoren. Er is niemand belangrijker in mijn leven dan die twee kleine versies van mijn man en mezelf. Ik wil ze dan ook zodanig opvoeden zodat ze alle kansen krijgen die ze nodig hebben in deze hectische, harde en ingewikkelde wereld. Alleen is opvoeden een hele klus en een enorme uitdaging als je het een beetje goed probeert te doen. Iets dat de ene dag al wat vlotter dan de andere dag verloopt. De ene dag met alleen maar ‘Oh zo schattig!’ en de andere dag met geroep en getier (en dan heb ik het over mezelf, niet de kinderen).

Mijn hoogsensitiviteit heeft een groot aandeel in de intensiteit van mijn denken en voelen, en dat kan ikzelf en mijn gezin maar moeilijk negeren. Het zit nu eenmaal in mijn ‘pakketje’, dus ook als ik mama ben. Net als bij mijn zoon hoort het bij wie we zijn, hoe we alles ervaren en hoe we reageren. Als het er dan toch is, hoe lukt het ons om dit kenmerk toch vooral ook op een fijne niet hinderlijke manier te mogen beleven? Hoe krijgen we wat meer rust in ons eigen hoofd en zo ook in ons hele gezin? Hoe begrijpen we elkaar beter zonder elkaar te gaan veroordelen of gevoelens en gedachten te minimaliseren? Het was een hele zoektocht die in eerste instantie begon met: “Wat is er toch aan de hand met mijn kind… oei heb ik dat ook? En nu?”

Die zoektocht, dat werd mijn levenswerk de voorbije acht jaar. Die zoektocht staat nu beschreven in mijn boek. Dat boek zorgt er nu voor dat ik al onze tips en tricks (inclusief het vallen en terug opstaan) mag delen met andere hoogsensitieve ouders die op zoek zijn naar evenwicht, naar blijven rechtstaan in de chaos van hun denken en voelen en ook dat van hun kind. En van het boek bestaat ook een lezing, bestaan er workshops en kan je ook coaching aanvragen helemaal op maat van jou en je gezin.

error: Beveiligde inhoud