Assertiviteit HSP-proof

Inleiding

In dit online traject leer ik je alles wat jij als hoogsensitief persoon best weet over assertiviteit.

Want…

Grenzen stellen staat loodrecht op pleasen.

Aan jezelf denken geeft je het gevoel niet aan anderen te denken.

Door ‘nee’ te zeggen ga je anderen teleurstellen.

Opkomen voor jezelf ligt in strijd met wat anderen van je verwachten.

Toch? Ja, zo voelt het wel.

Wat als ik je nu eens vertel dat dat niet zo hoeft te zijn? Wel, in dit traject leer ik je hoe je…

grenzen stelt zonder de ander te kwetsen

voor jezelf zorgt, zonder de ander tegen de borst te stoten

uitspreekt hoe je over iets denkt of voelt zonder dat het tot een conflict hoeft te leiden

telkens probeert, maar toch niet het gewenste effect hebt

een sociale verplichting weigert zonder een excuus te verzinnen

‘nee’ leert zeggen zonder schuldgevoel

Ik leer je hoe je assertief kan worden VOOR, TIJDENS en NA een moment.

Want ik geloof erin dat je op voorhand heel wat kan installeren dat jou gaat helpen.
Want ik geloof erin dat je ook grenzen kan aangeven tijdens een situatie.
Want ik geloof erin dat je achteraf kan terugkomen op een situatie die jou overviel.

Waarom geloof ik dat?

Omdat ik de juiste technieken en inzichten met je deel, zodat ook jij assertief kan leren communiceren.
Misschien geloof je dit nog niet, maar ik geef je graag mijn eigen ervaring mee: ikzelf was vroeger verre van assertief! En nu, zoveel jaar later, is dit thema mijn stokpaardje geworden.
Net omdat ikzelf het levende bewijs ben dat het wel degelijk kán. Ook als je hoogsensitief bent dus!

Want de juiste vorm van assertiviteit bestaat uit twee luiken:

  • Ik kom op voor mezelf
  • Terwijl ik rekening houd met de ander

Ok, ik vermoed als hoogsensitief persoon dat luik B jou wel goed lukt. Misschien wel té goed. Heb ik gelijk?
Luik A, daar wringt nog vaak het schoentje. En dat is zelfs logisch (waarom, kom je in het traject ook te weten ;-)).

In dit traject neem ik je namelijk mee in het ontwikkelen van jouw assertiviteit op een HSP-proof manier. Daarmee bedoel ik dus dat ik het anders aanpak dan de traditionele werkwijze.

Ik ga je niet leren hoe je luid genoeg ‘nee’ moet leren roepen. Nee, ik ga het je leren op een manier dat het voor jou als hoogsensitief persoon ‘juist’ voelt. En op die manier dat je er dus ook geen schuldgevoel aan overhoudt. Jij mag gewoon jezelf blijven, alleen ga ik je alle inzichten en tips geven die ervoor gaan zorgen dat jij als hoogsensitief persoon trouw aan jezelf en beter in balans blijft.

Hoe dan? Gewoon doordat je luik A en B leert te gebruiken en in te zetten in je dagelijkse leven. In al je rollen. Zowel in die van jou als je partner/vriend(in)/ouder/collega… Heerlijk toch? Dit zal dus effect hebben op elk terrein en voor jouzelf voor heel wat meer rust zorgen.

Want grenzen leren uitspreken is in mijn ogen pure zelfzorg.

En echt, had ik dit traject zelf maar zo eventjes 15 jaar geleden mogen volgen; het had me zoveel opgeleverd! Maar mijn vallen, ploeteren en opstaan hoeft niet (meer) jouw verhaal te zijn. Want jij hebt nu wel gewoon de kans om het dankzij een traject te leren zonder dat het ‘pijn’ hoeft te doen. Het kan namelijk ook op een fijne manier kan.

Hoe ziet het traject eruit?

Het bestaat uit 5 videolessen;

van in totaal ongeveer 5 uur materiaal;

met bijhorende audiofiles;

met bijhorende PDF’s om te downloaden.

Wat komt aan bod:

Wat is assertiviteit en waarom is het zo lastig voor iemand die hoogsensitief is?

Wat zou assertiviteit jou kunnen opleveren als hoogsensitief persoon?

Hoe kan je als hoogsensitief persoon VOOR, TIJDENS en NA een situatie assertief zijn?

Wat zijn de valkuilen waar je als hoogsensitief persoon makkelijk in tuimelt waardoor je niet slaagt in het goed overbrengen van je assertieve boodschap?

Voordeel:

Het is levenslang van jou! Je kan het dus op je eigen tempo zien én zo vaak herbekijken als je wilt. Want ik geloof erin dat een online traject werkt als een boek, je herleest het telkens op een nieuwe manier. Je ontdekt steeds nieuwe dingen. En je gaat groeien, dus je aandacht gaat telkens verlegd worden naar de volgende stap, namelijk die waar je je klaar voor voelt.

Maakt dit traject dan zo’n groot verschil? Check de reviews:

Had ik dit traject maar eerder op mijn pad gekregen! Ik heb de lessen in mij opgenomen (heerlijk dat je telkens opnieuw kan herbekijken) en ben stilletjes gegroeid van iemand die altijd ja knikte om elke vorm van conflict te vermijden, naar iemand waarmee men rekening is beginnen te houden. Zowel binnen mijn gezin als op mijn werk tel ik mee. Ik heb mezelf nog nooit zo dicht bij mezelf weten staan. Ik ben elke keer opnieuw trots als ik mijn schoonmoeder durf zeggen dat ik de opvoeding van onze kinderen anders zie. In het begin schrok ze hier wel van (ik ook nog), maar nu krijg ik minder en minder opmerkingen. En echt, dat scheelt zoveel pijn en energie. Hemels!

Testimonial Item
Sofie, 34 jaar

Nooit gedacht dat ik als introvert hoogsensitief persoon assertief kon leren zijn. Maar dankzij jouw traject is het wonderwel gelukt! Eeuwig dankbaar! Het maakt elke dag opnieuw een verschil in mijn leven, Bieke!

Testimonial Item
Lien, 28 jaar

Dit traject is mijn lifesaver geworden Bieke! Ik voel me zoveel beter nu ik weet hoe ik zelfs de moeilijkste boodschappen kan verwoorden. Vooral mijn valkuilen leren herkennen en te weten dat ik op elke situatie kan terugkomen zijn al zo vaak nuttig geweest. Soms is het nog wat zoeken (groeien en knoeien zoals jij dat zo mooi zegt), maar het is zo’n geruststelling te weten dat ik jouw lessen levenslang kan herbekijken voor wanneer ik het even niet meer weet. En zo wordt het inderdaad groeien, terwijl het vroeger enkel bij knoeien bleef. Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben.

Testimonial Item
Marian, 39 jaar

Bieke, onwijs bedankt voor alle waardevolle inzichten die ik kreeg in het traject Assertiviteit HSP-proof! Ik werd me bewust van valkuilen en kreeg praktische handvaten om hier in verschillende situaties mee om te gaan. Dankzij dit traject heb ik echt het idee dat ik ‘level up’ ben gegaan. Zeker een aanrader voor iedereen die wel eens denkt: “Dit wil ik eigenlijk niet, maar laat ik het toch maar doen zodat ik geen ruzie krijg”. Deze investering was echt elke cent dubbel en dik waard!

Testimonial Item
Kevin, 25 jaar

Sneak peek online traject Assertiviteit HSP proof

error: Beveiligde inhoud